Enthousiaste kinderen bij eerste cupcake versierwedstrijd

Linda van Laarhoven organiseerde namens BOON op 26 juni de eerste cupcake versierwedstrijd. In Stellinghaven waren een aantal kinderen enthousiast en geconcentreerd bezig met het versieren van hun vier cupcakes. Thema was de natuur, met als subthema de vier seizoenen. De mooiste creaties werden gemaakt. Drie juryleden, een bewoonster van Stellinghaven en twee BOON bestuursleden, hebben uiteindelijk de winnaars gekozen. We kijken terug op een geslaagde middag. Voor de foto's klik hier.

Buitenspeeldag groot succes

Woensdag 19 juni was het weer de jaarlijkse Buitenspeeldag van BOON. Dit jaar met een iets andere insteek. We zochten de samenwerking met Scala die een sport- en spelmiddag organiseerden. In het Prandingapark was het gezellig druk. Zo'n 200 kinderen hebben onder het genot van de zon heerlijk gespeeld op onze springkussens / buikschuifbaan en hebben meegedaan met de sport- en spelactiviteiten van Scala. De Rotary ondersteunde ons met gezonde snacks en drinken. Wij kijken terug op een fantastische middag en op naar volgend jaar. Voor een foto-overzicht klikt u hier.

 

 

Het Mantelbosje

Op donderdag 21 maart 2024 zijn leden van de werkgroep die het Jan Mantelbosje onderhoudt samen met burgemeester Jack Werkman een kijkje wezen nemen in dit mooie stukje Oosterwolde.

Jan Mantel, de oud groenmedewerker van de gemeente, die dit parkachtige gebied tussen gemeentehuis en dorpskerk heeft gerealiseerd was van de partij en gaf uitgebreid uitleg over alle bijzondere planten die er groeien.  Mantel heeft in het verleden daar de stinzenflora aangelegd.

Het onderhoud van het bosje wordt in beperkte mate gedaan door de gemeente, daarom heeft Jan Mantel al jarenlang een beroep gedaan op aantal vrijwilligers die mee helpen met het onderhoud. Sinds 2013 is dit een groep vrijwilligers vanuit BOON.

Mantel hoopt dat de burgemeester het bosje ook een warm hart toedraagt en dat het onderhoud in de toekomst op een hoger niveau bij de gemeente op de jaarplanning komt te staan. Voor de burgemeester was de rondwandeling zeker leerzaam. Hij zegde toe de verantwoordelijk wethouder te gaan informeren.

Juist nu in het vroege voorjaar bloeit er van alles. Voor alle inwoners van onze wijk een aanrader om er eens door heen te lopen.

Veilig Internetten