Energietoeslag aanvragen

Huishoudens met een laag inkomen kunnen opnieuw energietoeslag aanvragen. Heb je een inkomen tot 140% van de bijstandsnorm? Vraag dan nu je energietoeslag aan via ooststellingwerf.nl/energietoeslag. De energietoeslag geldt over het jaar 2023. Je vraagt hem aan in 2024.  

Energietoeslag 2023 al gekregen?
De energietoeslag is maximaal € 1300,-. Huishoudens die in 2022 ook energietoeslag kregen en nu weer aan de voorwaarden voldoen, hebben de energietoeslag 2023 al gekregen. Heb je een bewindvoerder? Dan is het bedrag aan de bewindvoerder overgemaakt.

Nog geen energietoeslag 2023 gekregen?
Heb je een laag inkomen en nog geen energietoeslag gekregen? Kijk dan in het schema hieronder of jij recht hebt op energietoeslag. Je kunt de energietoeslag aanvragen via ooststellingwerf.nl/energietoeslag. Doe dat voor 1 juli 2024!

Wil je weten wat de voorwaarden zijn voor het aanvragen van de energietoeslag? Kijk dan op onze website: ooststellingwerf.nl/energietoeslag

Melddesk wordt BuitenBeter

Ziet u ergens zwerfafval, een kapotte lantaarnpaal, losse stoeptegel of valt u iets anders op in de gemeente? Dan horen wij dat graag. Vanaf 7 februari kan dit met BuitenBeter. Met de BuitenBeter app maakt u op een laagdrempelige manier melding van problemen in de openbare ruimte.

BuitenBeter app
Met de BuitenBeter app maakt u snel en gemakkelijk een melding. Via de app deelt u de locatie van uw melding en stuurt u eventueel een foto mee. Daarna kunt u op de hoogte worden gehouden van de melding en ziet u of het probleem is opgelost. De melding komt direct bij ons binnen wij gaan ermee aan de slag. Het is ook mogelijk anoniem een melding te doen.

Veilig Internetten