Het Mantelbosje

Op donderdag 21 maart 2024 zijn leden van de werkgroep die het Jan Mantelbosje onderhoudt samen met burgemeester Jack Werkman een kijkje wezen nemen in dit mooie stukje Oosterwolde.

Jan Mantel, de oud groenmedewerker van de gemeente, die dit parkachtige gebied tussen gemeentehuis en dorpskerk heeft gerealiseerd was van de partij en gaf uitgebreid uitleg over alle bijzondere planten die er groeien.  Mantel heeft in het verleden daar de stinzenflora aangelegd.

Het onderhoud van het bosje wordt in beperkte mate gedaan door de gemeente, daarom heeft Jan Mantel al jarenlang een beroep gedaan op aantal vrijwilligers die mee helpen met het onderhoud. Sinds 2013 is dit een groep vrijwilligers vanuit BOON.

Mantel hoopt dat de burgemeester het bosje ook een warm hart toedraagt en dat het onderhoud in de toekomst op een hoger niveau bij de gemeente op de jaarplanning komt te staan. Voor de burgemeester was de rondwandeling zeker leerzaam. Hij zegde toe de verantwoordelijk wethouder te gaan informeren.

Juist nu in het vroege voorjaar bloeit er van alles. Voor alle inwoners van onze wijk een aanrader om er eens door heen te lopen.

Energietoeslag aanvragen

Huishoudens met een laag inkomen kunnen opnieuw energietoeslag aanvragen. Heb je een inkomen tot 140% van de bijstandsnorm? Vraag dan nu je energietoeslag aan via ooststellingwerf.nl/energietoeslag. De energietoeslag geldt over het jaar 2023. Je vraagt hem aan in 2024.  

Energietoeslag 2023 al gekregen?
De energietoeslag is maximaal € 1300,-. Huishoudens die in 2022 ook energietoeslag kregen en nu weer aan de voorwaarden voldoen, hebben de energietoeslag 2023 al gekregen. Heb je een bewindvoerder? Dan is het bedrag aan de bewindvoerder overgemaakt.

Nog geen energietoeslag 2023 gekregen?
Heb je een laag inkomen en nog geen energietoeslag gekregen? Kijk dan in het schema hieronder of jij recht hebt op energietoeslag. Je kunt de energietoeslag aanvragen via ooststellingwerf.nl/energietoeslag. Doe dat voor 1 juli 2024!

Wil je weten wat de voorwaarden zijn voor het aanvragen van de energietoeslag? Kijk dan op onze website: ooststellingwerf.nl/energietoeslag

Veilig Internetten